Ενημέρωση

Οι "κακές" συνήθειες που γίνονται "καλά" ασφάλιστρα

19 Φεβ 2017

Υπάρχει μια σημαντική μερίδα πληθυσμού, ηλικίας 30 - 40 ετών ή και παραπάνω, η οποία τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει ιδιαίτερη οικονομική πιέση ενώ ταυτόχρονα, θεωρεί την ασφάλιση ακριβή όχι μόνο λόγω οικονομικής πραγματικότητας αλλά και λόγω ηλικίας, η οποία συναινεί στην μειωμένη αίσθηση του κινδύνου.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη αυτή μερίδα του πληθυσμού σε μεγάλο ποσοστό έχει καθημερινές συνήθειες για τις οποίες οι ειδικοί συμφωνούν ότι δεν είναι και οι καλύτερες για την υγεία τους.

Μιλάμε φυσικά για το κάπνισμα (πάρα πολλοί καπνίζουν ακόμη ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα), για τους δύο ανά μέσο όρο καφέδες "απ' έξω" την ημέρα, για την κατανάλωση γρήγορου φαγητού την ώρα της δουλειάς - το ταπεράκι, όσο να 'ναι, δεν είναι και τόσο εύκολη διαδικασία.

Αν κάποιος καθόταν να το υπολογίσει, γρήγορα θα έβλεπε ότι με ευκολία καταναλώνει, από 6 έως 8, μπορεί και έως 10 ευρώ την ημέρα.

Αν κάποιος κατάφερνε, όχι να κόψει, αλλά να μειώσει στο ήμισυ βλαβερές συνήθειες όπως το κάπνισμα ή το γρήγορο φαγητό, αμέσως θα εξασφάλιζε στον εαυτό του το "κομπόδεμα" για πολύτιμες, αναντικατάστατες ασφαλιστικές παροχές
Αν κατάφερνε να μειώσει αυτή την κατανάλωση, γιατί οι κακές συνήθειες δυστυχώς δεν κόβονται εύκολα, στο μισό, αν κατανάλωνε δηλαδή 3 ή 4 ευρώ την ημέρα, θα διαπίστωνε ότι αμέσως θα δημιουργούσε ένα απόθεμα, αρκετό για να του εξασφαλίσει κάποιες πολύτιμες και αναντικατάστατες ασφαλιστικές παροχές:

Θα μπορούσε, με αυτό το ποσό, να προστατεύσει πλήρως το σπίτι του απο φωτιά, σεισμό και κλοπή και θα μπορούσε ταυτόχρονα, να έχει ένα αξιοπρέπές κεφάλαιο κάλυψης αναπηρίας ή απώλειας ζωής αν έχει γίνει ήδη πατέρας η μητέρα.

Ενδεχομένως σε αυτό το σχεδιασμό να χωρούσε και ένα οικονομικό συμβόλαιο υγείας, με απαλλαγή, ώστε να εξασφαλίσει αυτό που ο καθένας επιθυμεί αν η υγεία του διαταραχθεί, χρήματα δηλαδή για να αντιμετωπίσει αξιοπρεπώς τουλάχιστον τις σοβαρές περιπτώσεις!

Δυστυχώς στην ελληνική κοινωνία δεν είναι ακόμη ευρέως γνωστό, ειδικά σε αυτές τις ηλικίες, πόσο σημαντικές καλύψεις μπορεί να αποκτήσει κανείς με χρήματα που σπαταλά καθημερινά σε όχι και τόσο χρήσιμες ή υγιείς συνήθειες!

Εδώ υπεισέρχεται λοιπόν ο ρόλος του Ασφαλιστικού Συμβούλου: να σπρώξει τον κόσμο να δει ότι με μια μικρή αλλά καθημερινή "θυσία" και την υγεία του θα βελτιώσει αλλά και θα αποκτήσει απόθεμα που θα το προσφέρει ανεκτίμητες καλύψεις, ακόμη και αν το εισόδημά του δεν του το επιτρέπει!

Η ασφάλιση είναι για τους φτωχούς, επαναλαμβάνουν συχνά άνθρωποι του χώρου. Η ασφάλιση, δεν είναι ακριβή σε καμία περίπτωση, αν αναλογιστεί κανείς την αξία αυτών που προσφέρει. Είναι όμως μια υπηρεσία που θέλει και αυτή τη μικρή της θυσία και πάντως, όχι μεγαλύτερη από το να περιορίσει κανείς, κάποιες καθημερινές, βλαβερές του συνήθειες!

Δεν αξίζει τον κόπο η εξίσωση;